הרגע הגדול הגיע. אחת ממאות דירות חדשות בארץ היא שלכם באופן רשמי. אתם נכנסים לדירה החדשה, מובילים נושאים פנימה ארגזים, והנה מגיע המקרר. שעות התלבטתם אם יהיה לבן ויתאים לארונות או שיהיה מחופה נירוסטה ויתאים למכשירי החשמל האחרים. המובילים מפרקים את הארגז הגדול ומגלגלים את המקרר לגומחה שמתאימה לו בדיוק, והופ! בעיה! הארונית היפה, שהותקנה כמה ימים קודם לכן מעל המקרר, נמוכה בכמה סנטימטרים מהמקרר ואי אפשר לדחוף אותו למקומו! מדדתם את הרוחב, אבל פשוט שכחתם לבדוק את הגובה… איזה כאב לב. עכשיו צריך לפרק את הארונית ולהתקין אותה מחדש. שוב לכלוך, שוב אבק, שוב לחכות עד שהנגר יתפנה להגיע אליכם, והמקרר בינתיים תקוע באמצע המטבח כמו מיצג מיותר…
הסטנדרטים המקובלים של דירות חדשות
דירות חדשות בנויות לרוב על פי סטנדרטים מקובלים, ובכל זאת, כדי למנוע טעויות כאלה ולהבטיח כניסה חלקה ורגועה לקן החמים שלכם, כדאי לחשוב היטב, לשים לב לכל פרט ולתכנן את כל המשימות הכרוכות במעבר כמו מבצע צבאי. הטיפ החשוב ביותר בהתמודדות עם דירה מקבלן – כמו כל פרויקט גדול אחר – הוא להתכונן. זה לא המקום לזרום ובטח לא להתנהל תחת סיסמת ה"יהיה בסדר" הישראלית השגורה. להיפך, זה הזמן להכין רשימה מסודרת ומאורגנת, ולהתנהל לפיה באדיקות. שבו בנחת כמה שבועות לפני המעבר, ורשמו לפניכם את כל מה שעולה על דעתכם בקשר לדירה החדשה שלכם.
הכנות שכדאי לכם לבצע ולתכנן טרם הכניסה לדירה שלכם
- הובלה וניקיון – אל תסתפקו בהזמנה טלפונית. לא פעם אנשי המקצוע מגיעים בבוקר יום המעבר, ודורשים תשלום גבוה יותר כי לא יידעתם אותם "שהבית כל כך מלוכלך" או ש"צריך להעביר גם את אוסף הבקבוקים". ביום האירוע, קשה מאוד להתווכח על המחיר, והמובילים או המנקים יודעים זאת. דאגו שאנשי המקצוע יגיעו לבית, יראו במו עיניהם במה מדובר וגם יחתמו על הסכם כתוב, וכך תימנעו מהפתעות לא נעימות בהמשך.
- ציוד בהישג יד – לא תמיד קל למצוא בין שלל הארגזים את החולצה המסוימת האהובה עליכם, הדובי של הילד, התרופה שאתם נוטלים או משחת השיניים. כדאי להכין תיק או מזוודה עם ציוד חשוב במיוחד ולדאוג שיהיה בהישג יד. הכי טוב להכין לכל בן משפחה תיק אישי, ובו כמה בגדים להחלפה, מטען לטלפון וכל ציוד חשוב אחר. תודו לעצמכם אחר כך אם תכינו גם צידנית קטנה עם תרמוס קפה, מים, כריכים, פירות וחטיפים לילדים. אל תשכחו להניח בתוך הצידנית גם כוסות, מפיות ומגבונים.
- מידות – כמו בדוגמת המקרר, אל תניחו שהמיטה החדשה שקניתם עוברת במסדרון ושהמדיח מתאים לגובה השיש. גם אם בדרך כלל דירות חדשות המידות בהם לרוב סטנדרטיות, אל תיקחו את זה כמובן מאליו. בדקו שכל רהיט ומכשיר מתאים למקומו המיועד.
- כתובת חדשה – זכרו שלא רק אתם עוברים לדירה חדשה. יחד אתכם עוברים שירותי האינטרנט, הטלפון, המנוי לעיתון, ביטוח הדירה ושאר השירותים שאתם מקבלים כמובן מאליו. עדכנו את כל הספקים על המעבר מבעוד מועד. אל תשכחו את משרד הפנים ומשרד התחבורה, ודאגו לשירות "עקוב אחריי" של הדואר.
- בדיקת מונה – גם אם אתם נכנסים לאחת הדירות החדשות שנבנות בפרויקטים ברחבי הארץ, רשמו בין המשימות את בדיקת מונה החשמל והמים. בהתרגשות של יום המעבר עצמו יהיה לכם קל לשכוח זאת.
- טכנאים – כדי להיכנס לשגרה רגילה מהר ככל האפשר, דאגו לתאם כמה שבועות לפני המעבר לדירה החדשה טכנאים שיתקינו את הגז, האינטרנט, הטלפון וכל שירות אחר. כך תוכלו להתרווח כבר בערב המעבר ולהירגע עם התוכנית האהובה עליכם, לעבוד במחשב הנייד, לבשל ולהתאושש במהירות מהמעבר לדירה החדשה.
ייעוץ והסבר ללא עלות על דירות חדשות
אם גם אתם מתלבטים או שהנכם מחפשים בית חם ואוהב בפרויקטים אשר מספקים דירות חדשות, הגעתם למקום הנכון חברת אודליה דדון תספק עבורכם את כל המידע הדרוש לכם. אודליה דדון חברת יזמות אשר מספקת שירות וייעוץ ללא עלות ואף תוכל לספק לכם דירות חדשה מקבלנים במחירים מוזלים יותר, התקשרו עכשיו לשיחת ייעוץ חינם ונעשה לכם קצת סדר בראש.